Varme fra jorden

Hvis jordvarme er en mulighed for dig

Jordvarme er det miljøvenlige alternativ til oliefyret eller elvarmen. Hvis det er en mulighed for dig, så er der tilmed mange penge at spare ved at få installeret et jordvarmeanlæg på din grund.

Med et jordvarmeanlæg får du den sunde varme, der på længere sigt bliver billigere for dig.

Hvad kræves der for at få jordvarme?

Først og fremmest kræves det, at du har den nødvendige plads til at have anlægget på din grund. Der er en hel del meter slange, der skal graves ned i haven. Der er også selve jordvarmepumpen, der skal være plads til at installere et sted inden døre.

Skal du have den optimale ud af din jordvarme, så er det vigtigt, at du får isoleret huset meget omhyggeligt, og at det bliver isoleret med de rigtige materialer og på den rigtige måde.

Se flere detaljer om jordvarme pris her, hvor du kan læse alle de mange informationer, som du har brug for, hvis du overvejer at gå over til jordvarme.

Hvordan virker jordvarme?

Jordvarme virker kort sagt ved, at man udnytter den naturlige varme, der konstant er i jorden, når der graves ned i frostfri dybde.

Her vil der være en konstant temperatur på omkring 4 grader. Det er nok til at opvarme den særlige væske, der befinder sig i jordslangerne. Den videre reaktion bevirker, at væsken bliver varm nok til at give varmt brugsvand og varmt vand i radiatorerne.

Den tilkoblede jordvarmepumpe bruger naturligvis strøm, men det gør selve opvarmningen ikke.

Hvad koster det at installere et jordvarmeanlæg?

Det er en temmelig kostelig affære at få et jordvarmeanlæg installeret. Det koster i omegnen af 150.000 – 200.000 kroner, inden du står med et færdigt og funktionsdygtigt anlæg.

Det er selvfølgelig noget af en udskrivning. Også selvom du eventuelt kan få noget miljøforbedringstilskud fra staten.

Hvornår har anlægget så tjent sig ind?

Et anlæg vil typisk tjene sig ind i løbet af en periode på ca. 10 år. Det afhænger selvfølgelig af flere faktorer; Husets størrelse, jeres varmeforbrug, anlæggets størrelse og så videre.

Til gengæld er det en meget billig varmekilde, når anlægget er betalt ud. Så på den længere bane vil du opleve et betragteligt fald i jeres varmeudgifter, da driftsomkostningerne er begrænsede.

Den gode, grønne energi

Bevidstheden om, at du støtter den grønne energi, skal du ikke undervurdere. Desuden er det jo et faktum, at jordenergi er en af de mest bæredygtige energiformer, der findes.

Det giver dig god samvittighed på alle måder. Både miljømæssigt og i forhold til din samvittighed er der så meget at vinde.

Få tre uforpligtende tilbud på etablering af jordvarme

Vil du gerne høre noget mere om jordvarmens muligheder, og overvejer du at få etableret det på din matrikel, så er der mulighed for at få tre forskellige eksperter ud at vurdere, om det er en mulighed for dit hus.

Hvis det er det, så kan du få tre uforpligtende tilbud fra tre dygtige og pålidelige firmaer, som kan klare den omfattende opgave for dig.

Author: Redaktoer