Mand der ikke har plads til en seng

En skabsseng er genial hvis du ikke har meget plads

Det er simpelthen en genistreg at opfinde en seng, der har en høj kvalitet, og som kan slås op ad væggen, så den ikke optager for meget plads på gulvet.

Det er et columbusæg, som mange virkelig har fået øjnene op for.

Når pladsen er begrænset

Mange bor i boliger, hvor der ikke er fråset med kvadratmeterne. I det tilfælde gælder det om at tænke smart. Og smart – det er skabssengen i hvert fald.

Den er primært smart, fordi den fylder meget mindre, når den er slået op ad væggen, end en almindelig seng gør. Og du kan oven i købet få den med skabslåger på mål, hvor de kan justeres til alt efter hvad du har brug for.

Det kan være medvirkende til at frigøre noget mere plads på gulvet i det rum, hvor den står. Det giver temmelig meget mere plads, for en typisk dobbeltseng fylder omtrent fire kvadratmeter. Fire kvadratmeter har en ret høj værdi, når man bor småt.

Hvor stor er en skabsseng?

En skabsseng kan fås i omtrent alle de mange størrelser, som almindelige senge kan. Det vil sige, at de findes både som enkeltsenge og som dobbeltsenge.

De fleste af dem måler 200 cm i længden, og så kan bredden så variere.

Derfor kan du finde en skabsseng i nøjagtigt den størrelse, som du har brug for.

Hvad er fordelen ved en skabsseng?

Den mest iøjnefaldende fordel er naturligvis, at den ikke fylder ret meget. Det er jo rent faktisk også en ret stor fordel.

Det betyder, at du ligger godt i den om natten, og du klapper den op om dagen, hvor du ikke har brug for den.

På den måde udnytter du rummets areal optimalt.

Du får også ryddet dit sengetøj af vejen i en fart, for det følger med, når du klapper sengen op ad væggen. Bum. Så er der pænt og ryddeligt i rummet igen.

Det er en ret diskret løsning

Når sengen er slået ned, ser den næsten ud som en helt almindelig seng. Når den så er slået op, så står den temmelig diskret op ad væggen i det rum, hvor den står.

Den kan enten stå på højkant, og så minder den i udseendet om et klædeskab. Eller også så kan den stå på den lange side, hvor den så minder om en lav reol – dog uden hylder. Øverst kan du dog sætte nogle genstande. Det er smart. Og meget pladsoptimerende.

Tilmed kan den opslåede seng rumme alt dit sengetøj, så det er godt gemt af vejen. Bare husk at vaske dit sengetøj, før du ligger det til opbevaring i din seng.

Hvordan er sengen at ligge i?

Du forestiller dig måske, at liggekomforten er reduceret, når det er en skabsseng, du ligger i. men sådan forholder det sig slet ikke.

En skabsseng kan nemlig være lige så god som andre senge.

Den består af selve sengerammen, hvori der lægges en madras og eventuelt en topmadras. Madrassen og topmadrassen vælges separat, så det er selvfølgelig muligt at udstyre sin skabsseng med en madras af en høj kvalitet.

Liggekomforten påvirkes ikke nødvendigvis af, at sengen kan slås op.

Er det besværet værd?

Det lyder måske lidt bøvlet med en seng, der skal slås op og ned hver dag. Men så er det altså ikke værre. Sengen er konstrueret til at kunne slås op og ned med et snuptag.

Det er ikke det store besvær, og det tager ingen tid. Dens gastryksfjedre gør oven i købet det, at processen foregår nogenlunde lydløst.

Gevinsten ved at indrette sig med en skabsseng er langt større end besværet.

Du vinder jo en hel del plads. Du kan undvære et soveværelse, og den fylder mindre end for eksempel en sovesofa.

Indret dig med skabsseng, hvis pladsen i boligen er begrænset, hvis du godt kan bruge noget ekstra gulvplads eller hvis du gerne vil pakke sengen af vejen i dagtimerne.

Author: Redaktoer