Hvad kendetegner en god seng?

Hvad er en god seng egentlig? Definitionen på en god seng, kan være individuel fra person til person, da nogle mennesker foretrækker det ene, frem for det andet. Derfor er det svært, at komme med et entydigt svar, om hvordan en god seng skal være. Derfor tager vi udgangs punkt ud fra, hvad en god seng bør kunne gøre for dig. Du kan læse mere her på https://sengeguruen.dk/.

Giver dig en god søvnkvalitet

En god seng kendetegner man ved, at man sover utrolig godt i den. En god seng opfylder ens behov for søvn i 7-9 timer om dagen. En god seng, kan man ligge i, i flere timer end de nødvendige 9 timer, uden at man føler, at have et behov for at gå ud ad den igen.

Den tilpasser sig efter din krop

En god seng, som en kontinentalseng, er opbygget i flere lag. Det er for at sikre dig den mest optimale og bedste liggekomfort. De fleste senge har en topmadras øverst. Den topmadras, skal kunne tilpasse sig efter din krop, uanset hvordan du ligger i sengen.

Den har den rigtige højde

En god seng, er også kendtegnet, ud fra at den har den rette højde. Det er individuelt, hvor høj eller lav man er. En god seng er hverken for høj eller for lav til én. Hvis sengen er for lav, kan man have problemer med at komme op fra den, hvis man er gammel, eller har fysiske udfordringer.

Den har masser af plads

Sengen skal passe til jeres eller dit behov for plads. Ligger i 2 i sengen, er det oplagt, at sengen er 180-200 cm i bredden, som også er den bredeste indenfor senge. Men hvis du er alene, så kan det veksle mellem 80, 90, 120, 140, 160cm i bredden. Her er det afgørende, at den ikke er for lille i bredden. For hvis du ligger meget uroligt, kan man risikere at falde ned fra sengen. Så selvom du er alene, så kan man altså sagtens bruge en masse plads i sengen, også til, når man får besøg. Der skal naturligvis være plads til en større seng.

Mange faktorer spiller ind

Så der er rigtige mange faktorer, som spiller ind, når man skal vælge en god seng. Den ene seng kan være god for Fru. Larsen, på grund af højden, og fastheden i madrassen, som i øvrigt ikke vejer særlig meget. Men det er ikke sikkert, at sengen nødvendigvis er en god seng for Hr. Andersen, som er en kraftig mand, og som har dårlig ryg. Derfor er kendetegnet for en god seng mange ting, som er tilpasset det enkelte individ. Selvom vi sover 1/3 af vores liv, så er det vigtigt, at sengen er god, og at man ikke går på kompromis med hårdheden i sengen, eller højden. Den skal være skræddersyet, så man kan sikre sig, at man går en god nattesøvn, hver nat, uden mulige gener.

Author: