Gør haven sommerklar

Haven er et dejligt sted, som mange der bor i lejligheder længes efter. Haven giver mulighed for hyggelige stunder udenfor, og den giver mulighed for ro og afslapning i naturen.

Naturen har en positiv indvirkning på ens mentale sundhed, derfor er haven et vigtigt element i en stresset hverdag med familieliv, børn, arbejde og praktiske opgaver i hjemmet. Gør haven sommerklar, så I kan nyde mange gode stunder i den.

Det søde element i haven

Når man gør sin have sommerklar, kan man med fordel overveje, om man gerne vil tilføre haven nogle søde elementer, som man f.eks. kan bruge til bagværk. Det kan f.eks. være i form af forskellige bærbuske.

Find hindbærbuske online, så du kan lave en lækker hindbærtærte, hvor du enten serverer pisket fløde eller cremefraiche til.

Det vil højst sandsynligt falde i de flestes smag, da hindbærrene giver et friskt pust til bagværket.

Der kan også plantes jordbær i haven, så man bl.a. kan lave rød grød med fløde eller hjemmelavet jordbær marmelade. Hvis man gerne vil udvide sin spiselige have, kan man med fordel også plante æbletræer, som giver rig mulighed for at lave lækre desserter hen ad efteråret.

Det hyggelige element i haven

Der kan skabes mange hyggelige stunder i haven, hvis haven har en dejlig terrasse, hvor man kan bruge mange timer. Terrassen kan bl.a. indrettes med loungemøbler, så man kan nyde en kop kaffe sammen med andre, eller læse en bog i afslappet atmosfære.

Der kan også være et spisebord og en grill på terrassen, så man nyder god mad hele sommeren.

Vil man gerne forlænge sommeren lidt, kan man f.eks. anlægge en pavillon i haven, så man kan nyde solstrålerne både forår og efterår uden at det bliver koldt at være ude. Der er mange muligheder og haven kan bl.a. indrettes med hyggelig belysning og terrassevarmer.

Hvis økonomien presser

Nogle gange kan man godt have gode intentioner om at lave haven om, men så opstår der imidlertid nogle uforudsete udgifter i mellemtiden.

Heldigvis kan man optage billige forbrugslån, så man med god samvittighed kan lave om i haven. Det kan være, at man allerede har bestilt til have omlægningen, og det kan også være, at man kun var i overvejelsesfasen.

Uanset kommer sommeren nærmere, og hvis man rigtigt skal nyde nogle gode stunder til sommer, er det bare med at komme i gang. 

Author: