Rytmisk instrumenter

Find rytmen med instrumenter

Er du vild med sang og musik, men har måske ikke selv den største rytme og musikalske forståelse? Det er der heldigvis råd for. Rytmen ligger og gemmer sig derinde et sted, det kan nemlig selv du lære. Vil du tilmed lærer at synge eller spille på et instrument? Rytmen kan give dig inspiration til, hvordan du kommer i gang.

Har du ingen rytme?

Mange mennesker tror ikke, at de har rytme, eller også tror de for meget på, at de har rytme i kroppen. Nogle mennesker er simpelthen naturtalenter, når det kommer til rytme, instrumenter, sang og musik generelt. Dem skal man passe på med at sammenligne sig med. Hvis du ingen rytme har, men fortsat ønsker at finde din indre rytme frem, så er der altså håb og råd for det.

Der er nemlig visse metoder, du kan bruge til at blive bedre til det med musik og rytme. Et af rådene er, at du skal lytte til musik, og prøve at finde takten i sangen eller melodien. På den måde bliver du bevidst om rytmer og takter. Du kan eventuelt prøve at gå til takten af musikken, eller hvad med at prøve at klappe i takt til musikken?

Instrumenter hjælper dig med at blive musikalsk

En anden ting, der er med til at give dig musikalsk forståelse og kontrol med rytmen og takterne er instrumenter. Du husker måske musiktimerne i folkeskolen, hvor dine klassekammerater og læreren spillede på diverse instrumenter. Det kunne være noget værre larm, men faktisk har det ikke nødvendigvis været helt uden effekt for jer efterfølgende. Dét, at man får lov til at lytte til forskellige instrumenter, og til at få føling med dem, er ikke blot for hyggens skyld, nej, det hjælper dig også med at føle musikken og teksterne korrekt.

Så hvis du nu sidder og tænker, ”ej, hvor ville jeg gerne blive bedre til at finde rytmen og blive mere musikalsk i min hverdag”, så kan det være en rigtig god idé at kaste dig ud i et instrument.

Hvilket instrument du vælger er det kun fantasien, der sætter grænserne for. Lige meget hvad, så vil du få en føling med musikken. Nogle instrumenter er nemmere at lære at spille på end andre, men alt kan læres med den rette mængde træning og en vis portion tålmodighed.

Typer af instrumenter

Der er et hav af forskellige instrumenter. Der findes de helt klassiske, som vi alle kender, og der findes de eksotiske og anderledes instrumenter, som de færreste af os kender. Vi vil her præsentere dig for nogle af de instrumenter, som der kan være gode at starte med. Og husk, mange af disse instrumenter kan du desuden finde en træner til at hjælpe dig med at lære at spille på.

Trommer – er et af de mest gængse instrumenter, som alle nok kender. Der findes en masse forskellige slags.

Guitar – har mange prøvet at spille på. Lær nogle enkle akkorder i starten.

Klaver – kan tilpasses i sværhedsgrad og er super hyggeligt at bruge.

Author: Redaktoer