3 tips til at slippe for skadedyr i bilen

Når temperaturen falder og vi bevæger os mod vinteren, søger skadedyrene indenfor – og det er faktisk ikke kun indenfor i vores kældre og lofter. De søger også ind i motorrummet på vores biler. De er nemlig slet ikke kræsne, når de leder efter læ. De søger ind, hvor de kan, og motorrummet er faktisk et behageligt sted for dem at være.

Du vil dog ikke have skadedyr i din bil. De behandler den nemlig ikke nær så godt som du selv gør. De efterlader knogler fra byttedyr og ildelugtende ekskrementer – og så er de også glade for at gnave i både ledninger og slanger. Det kan gøre din bil yderst farlig for dig at køre i, da de kan bryde sammen eller bryde i brand hvert øjeblik – uden at du selv har nogen former for advarsel.

Der er dog meget du selv kan gøre for at skabe et motorrum, der ikke er et godt sted at være for skadedyrene, når de søger læ. Vi har her samlet 3 tips til, hvordan du kan undgå at få besøg af uønskede dyr i motorrummet.

Parkér i en lukket garage

Din bil er nemmest for rotter og mår at komme ind i, når den er frit tilgængelig for dem. Det er den, når den er parkeret udendørs på en åben parkeringsplads eller under et halvtag. Det er derfor altid bedst at parkere i en lukket garage. Hvis det ikke er en mulighed, handler det om at fjerne potentielle gemmesteder rundt om bilen.

Brug hjortetakolie

Selvom skadedyrene selv efterlader forfærdelige stanke fra bl.a. byttedyr, urin og ekskrementer, så er der faktisk nogle lugte, de ikke selv bryder sig om. Hjortetakolie er en af dem. Du kan derfor gøre dit motorrum uattraktivt ved at smøre det ind i hjortetakolie. Du skal dog her være opmærksom på, at du også selv vil blive generet af lugten.

Brug et ultralydsapparat

Ligesom der er lugte som skadedyrene ikke bryder sig om, så er der også lyde, de slet ikke kan klare. De højfrekvente lyde fra Gnaversirenen stresser skadedyrene og sender dem på flugt fra din bolig. Gnaversirenen skal blot tilsluttes 12V-batteriet i dit motorrum, og så klarer den resten selv. Den har et meget lille strømforbrug, og du vil ikke mærke nogen som helst gener ved det. Lyden er nemlig for høj til at du kan høre det.

Author: